Pur Logo

Vejce v chlebu

Přísady
Porce: 2

  • 4 krajíce chleba (např. italský rustikální)
  • 4 vejce
  • 300 g zakysané smetany
  • 100 g crème fraiche
  • 150 g řeřichy zahradní
  •  ½ cibule
  • 20 g ředkviček
  • sůl
  • pepř
  • máslo na smažení

Náčiní: trouba, vykrajovátko na cukroví, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, metlička na šlehání, velká pánev vhodná do trouby

Předehřejte troubu na 160 °C. Nakrájejte cibuli nadrobno. Nahrubo nasekejte řeřichu. Nakrájejte ředkvičky na tenké plátky. Uprostřed krajíců chleba vykrojte vykrajovátkem na cukroví díru.

Ve velké míse smíchejte zakysanou smetanu, crème fraiche, ředkvičky, cibuli a řeřichu. Osolte a opepřete dle chuti.

Ve velké pánvi vhodné do trouby opékejte na másle chléb při středně vysoké teplotě po dobu přibližně 1 – 2 minuty z každé strany. Když je chléb opečen po obou stranách, rozbijte doprostřed každého krajíce vejce a dejte pánev do předehřáté trouby a pečte na 160 °C po dobu 3 – 5 minut, dokud nejsou bílky tuhé a žloutky tekuté. Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s ředkvičkami a dipem ze zakysané smetany. Ozdobte řeřichou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.