Pur Logo

Těstoviny s rychlou rajčatovou omáčkou

Přísady
Porce: 2

  • 400 g těstovin
  • 300 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lístků bazalky
  • ½ cibule
  • 8 polévkových lžic olivového oleje (rozděleně)
  • 2 na slunci sušená rajčata
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 1 lžička agávového sirupu
  • 2 lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky pepře
  • sůl
  • pepř
  • bazalka k servírování

Náčiní: pánev, vařečka, prkénko na krájení, nůž, mixér, hrnec

Rozčtvrťte rajčata a utrhněte stopky. Oloupejte česnek a nakrájejte najemno. Omyjte, osušte a nakrájejte bazalku. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě olivový olej a smažte cibuli přibližně po dobu 2 – 3 minut. Odstavte.

Smíchejte v mixéru polovinu rajčat, smaženou cibuli, na slunci sušená rajčata, česnek, pomerančovou šťávu, agávový sirup, sůl, pepř a zbylý olivový olej. Mixujte přibližně 1 minutu nebo dohladka. Poté přidejte zbývající rajčata a bazalku a jednou nebo dvakrát použijte pulzní funkci mixéru, aby se vše promíchalo.

Do osolené vařící vody v hrnci vložte těstoviny. Vařte al dente podle instrukcí na obalu, pak sceďte. Rajčatovou omáčku a uvařené těstoviny vložte do velké pánve a promíchejte, aby se těstoviny obalily. Osolte a opepřete dle chuti. Těstoviny podávejte  s čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.