Pur Logo

Těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou a s limetkou

Přísady
Porce: 2

  • 250 g špaldových špaget
  • 2 avokáda
  • 1 stroužek česneku
  • 10 cherry rajčátek
  • 40 g rukoly
  • ½ cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička agávového sirupu
  • ½ limetky (šťáva)
  • 200 ml zeleninového vývaru nebo vody z těstovin
  • 2 lžíce čerstvého oregana k ozdobení
  • sůl
  • pepř

Náčiní: velký hrnec s poklicí, mixér nebo kuchyňský robot, prkénko, nůž, velká pánev

Při středně vysoké teplotě přiveďte vodu ve velkém hrnci pod poklicí k varu. Vodu osolte a přidejte špaldové špagety. Zmírněte teplotu a vařte přibližně 8 až 10 minut „na skus“.

Mezitím si připravte omáčku a posypku. Oloupejte avokádo a vyjměte pecku. Dužinu avokáda nakrájejte na malé kousky. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a rukolu nasekejte nahrubo. Rajčata a rukolu odložte stranou k servírování. Oloupejte stroužek česneku a nakrájejte cibuli. Avokádo vložte do kuchyňského robota nebo mixéru.

Přidejte česnek, nakrájenou cibuli, olivový olej, pomerančovou šťávu, agávový sirup a šťávu z limetky. Osolte a opepřete. Mixujte při vysoké rychlosti po dobu cca 30 sekund, dokud nebude směs hladká a krémová. Přidejte zeleninový vývar nebo vodu z těstovin a mixujte při vysoké rychlosti dalších 10 sekund.

Uvařené těstoviny slijte a vložte do velké pánve. Přidejte avokádovou omáčku a protřepejte, aby se těstoviny dobře obalily. Poté ohřejte těstoviny na mírném ohni po dobu cca 2 min. Osolte a opepřete a rozdělte na talíře.

Před servírováním ozdobte čtvrtkami rajčat.

Posypejte čerstvým oreganem a přidejte rukolu. Ihned podávejte. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.

Pur dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.