Pur Logo

Ravioly se špenátem a ricottou

Přísady
Porce: 4

  • 300 g těsta na těstoviny
  • 200 g špenátu
  • 250 g sýru ricotta
  • 100 g sýru Pecorino (strouhaný)
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř

Náčiní: sítko, malý kastrol, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, vařečka, strojek na těstoviny, váleček, mašlovačka, kráječ na těsto, velký kastrol, děrovaná naběračka

Blanšírujte špenát přibližně 3 – 4 minuty v mírně vroucí vodě. Sceďte a vymačkejte ze špenátu vodu.

Nasekejte piniové oříšky a blanšírovaný špenát najemno.

Smíchejte špenát, piniové oříšky, žloutky, Pecorino a sýr ricotta. Dobře osolte a opepřete.

Rozdělte těsto napůl. Obě poloviny vyválejte válečkem na co možná nejtenčí vrstvu na pracovní desce posypané moukou nebo ve strojku na těstoviny na pruhy 5 cm × 40 cm.

Smíchejte žloutek s trochou vody a potřete polovinu těstovinových pruhů.

Na vajíčkem potřené části přibližně každých 5 cm položte lžíci náplně.

Poté překryjte dalším pruhem vyváleného těsta a pevně ho přitlačte kolem náplně.

Nakrájejte ravioly nožem nebo kráječem na těsto na čtverečky.

Nyní vařte připravené ravioly v osolené vroucí vodě po dobu přibližně 4 – 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Dobře sceďte a vychutnejte si je jen tak nebo s rajčatovou omáčkou.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.