Pur Logo

Quinoa snídaňová miska

Přísady
Porce: 2

  • 200 g quinoy
  • ½ kostky bujónu
  • 400 g cherry rajčat
  • 1 polévková lžíce rozmarýnu
  • ½ avokáda
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 lžička agávového sirupu
  • 1 polévková lžíce bílé miso pasty
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 polévkové lžíce stolního oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce vody
  • 2 vejce
  • 30 g baby špenátu
  • 2 lžičky pasty dukkah
  • 1 polévková lžíce klíčků červené řepy
  • mořská sůl
  • pepř
  • citronová šťáva k podávání

Náčiní: velký kastrol, sítko, pánev, prkénko na krájení, nůž, stěrka, malá mísa, malý kastrol

Quinou vložte do sítka a propláchněte studenou vodou. Do kastrolu nalijte vodu, přidejte quinou a kostku bujónu a vařte podle pokynů na obalu. Odstavte.

Rozkrojte rajčata napůl. Otrhejte rozmarýnu ze stonku a nakrájejte nahrubo. Vypeckujte a oloupejte avokádo, nakrájejte na menší kostky a postavte stranou. Nalijte olivový olej do pánve a rozehřejte při středně vysoké teplotě. Přidejte rajčata, rozmarýn, agávový sirup a vařte přibližně 15 minut nebo dokud rajčata nezhoustnou. Občas zamíchejte, pak odstavte.

Na miso omáčku dejte do malé mísy bílou miso pastu, hořčici, sezamový olej, rostlinný olej, citronovou šťávu a vodu a míchejte dohladka. Osolte a opepřete dle chuti.

Do malého kastrolu dejte vodu a přiveďte k varu. Vařte vejce přibližně 6 minut, oloupejte a dejte stranou. Do servírovací misky dejte quinou a kostky avokáda, uvařená rajčata a čerstvý baby špenát. Položte vejce do středu misky a přidejte miso omáčku, přidejte pastu dukkah a klíčky z červené řepy. Osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu dle potřeby a dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.