Pur Logo

Plněné pečené brambory

Přísady
Porce: 2

  • 2 červené brambory
  • 30 g  oliv
  • 30 g na slunci sušených rajčat (v oleji)
  • 1 jarní cibulka
  • 1 polévková lžíce másla
  • 50 g čedaru (strouhaného)
  • 30 g rukoly
  • 1 polévková lžíce crème fraîche
  • sůl
  • pepř

Náčiní: plech na pečení, trouba, prkénko na krájení, nůž

Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojte olivy napůl, osušte na slunci sušená rajčata, nakrájejte cibuli, odložte stranou. Několikrát propíchněte brambory vidličkou a položte na plech na pečení. Pečte přibližně 40 min. nebo až doměkka.

Vyndejte brambory z trouby a v horní části každé z nich vytvořte štěrbinu. Každý brambor přelijte máslem, rozdrťte vidličkou, posypte čedarem a znovu rozdrťte.

Osolte a opepřete dle chuti. Posypte olivami, na slunci sušenými rajčaty, nakrájenými jarními cibulkami, rukolou a crème fraîche, nakonec ještě posypte jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.