Pur Logo

Plněné houby

Přísady
Porce: 2

  • 500 g hub 
  • 2 jarní cibulky 
  • 1 šalotka 
  • 150 g ovčího sýra 
  • ½ lžičky mleté papriky 
  • ¼ lžičky chili 
  • ½ polévkové lžíce rostlinného oleje 
  • 150 g špenátu 
  • ½ lžičky muškátového oříšku 
  • sůl 
  • pepř

Náčiní: trouba, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, velká pánev, struhadlo, vařečka, lžíce, pánev vhodná do trouby

Předehřejte troubu na 180 °C. Nakrájejte šalotku a jarní cibulku najemno. V malé míse smíchejte sýr, mletou papriku, chili, rostlinný olej a jarní cibulku. Osolte a opepřete dle chuti.

Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmažte šalotku po dobu přibližně 1 – 2 minuty. Poté přidejte špenát a povařte po dobu 1 – 2 minuty do ovadnutí. Nastrouhejte muškátový oříšek do pánve a důkladně zamíchejte. Odstavte.

Jemně odlomte z hub nožičky. Pak jemně lžičkou seškrábněte vnitřní část kloboučku, abyste vytvořili dutinu pro náplň.

Naplňte kloboučky buď špenátovou nebo sýrovou směsí a vložte na pánev nebo na plech na pečení. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 12 – 15 minut nebo dokud se nezačne sýr rozpouštět a změní barvu na zlatohnědou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.