Pur Logo

Kuřecí kari s aromatickou rýží a šafránovým mlékem

Přísady
Porce: 2

  • 15 g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 zelená chili paprička
  • 15 g koriandru
  • 15 g máty
  • ¼ lžičky kurkumy
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • 1 lžička mletého chili
  • 200 g jogurtu
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g rýže
  • 2 bobkové listy
  • 3 kardamonové lusky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky semínek kmínu
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky masaly
  • ½ lžičky šafránu
  • 30 ml mléka
  • sůl
  • máta k ozdobení
  • koriandr k ozdobení

Náčiní: ponorný mixér, odměrka, prkénko na krájení, nůž, mísa, sítko, velký hrnec, pánev, vařečka, malá mísa

Očistěte a nakrájejte zázvor a česnek. Rozpulte chili, odstraňte semínka a chili nakrájejte. Omyjte a nakrájejte koriandr a mátu. Do vysoké nádoby dejte zázvor, česnek, chili, koriandr a mátu. Přidejte kurkumu, římský kmín, mleté chili a jogurt. Míchejte dokud se směs nespojí a není hladká.

Nakrájejte kuře na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte marinádu. Nechte marinovat 4 hodiny.

Do velkého hrnce dejte rýži. Přidejte bobkový list, kardamon a kmín a přelijte vodou. Přiveďte k varu a nechte probublávat přibližně 10 minut. Přeceďte přes sítko, vyjměte bobkový list a kardamon.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi zahřejte olej. Přidejte cibuli a restujte přibližně 2 minuty. Přidejte kmín, kuře, rajčatový protlak a masalu. Zamíchejte, aby se vše spojilo a vařte přibližně 8 minut. Osolte.

Smíchejte šafrán s mlékem. Vlijte do rýže. Ozdobte mátou a koriandrem. Osolte a dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.