Pur Logo

Hovězí kebab na skořici se zeleným tahini

Přísady
Porce: 8

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 16 kusů celé skořice
  • 200 g tahini
  • 20 g koriandru
  • 40 g petržele (otrhané)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku (oloupaného)
  • 1 citron
  • 1 lžička soli (rozděleně)
  • 200 ml studené vody
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky sody na pečení
  • 50 g piniových oříšků
  • olivový olej na smažení (rozděleně)

Náčiní: mísa, lis na citrusy, metlička na šlehání, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, grilovací pánev

Nakrájejte koriandr a petržel najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte a rozmačkejte česnek. Vymačkejte šťávu z citronu. Do mísy dejte tahini, citronovou šťávu, třetinu nadrceného česneku, polovinu nakrájené petržele a koriandru. Osolte a opepřete. Šlehejte a postupně přidávejte vodu, dokud omáčka na kebab nezíská hutnou strukturu. Postavte stranou až do podávání.

Do velké mísy dejte mleté maso, nakrájenou cibuli, zbývající česnek, kmín, jedlou sodu, piniové ořechy a zbytek petržele, osolte a prohněťte.

Mletou masovou směs zformujte do tlustých kebabových rolád, vložte do nich celou skořici a lehce stiskněte, aby držely. Potřete olejem a přeneste na talíř.

Rozehřejte rostlinný olej v grilovací pánvi při středně vysoké teplotě a smažte kebabové rolády po dobu přibližně 10 – 12 minut. Podávejte se zeleným tahini a dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.