Pur Logo

Halloumi burger s hořčicovo-medovou omáčkou

Přísady
Porce: 4

  • 500 g sýra halloumi
  • 1 cibule (červená)
  • ½ cukety
  • ½ lilku
  • 175 ml rostlinného oleje (rozděleně)
  • 1 lžička kari v prášku
  • 100 g hořčice
  • 30 g cukru
  • 10 g medu
  • 4 housky na burger
  • 4 listy salátové čekanky
  • 2 snítky máty
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, sáček na mrazení, pánev, kleště, trouba, velká mísa,  metlička na šlehání, plech na pečení, pečící papír, vroubkovaný nůž, stěrka, mašlovačka

Nakrájejte cibuli na kroužky. Nakrájejte halloumi, cuketu a lilek.

Do sáčku na mrazení dejte rostlinný olej, kari v prášku, sůl a pepř. Uzavřete a protřeste, aby se obsah promíchal. Poté přidejte plátky halloumi. Dejte do lednice a nechte marinovat po dobu přibližně 30 – 60 minut.

V pánvi rozehřejte rostlinný olej. Osmažte plátky lilku při střední teplotě po obou stranách přibližně  3 – 5 minut, dokud nejsou usmažené a měkké. Osolte a opepřete. Vyndejte z pánve a dejte stranou.

Na stejné pánvi opečte plátky cukety po dobu přibližně 2–3 minuty po každé straně, dokud nebudou zlatohnědé a měkké. Podle potřeby přidejte olej. Odstavte.

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse metličkou promíchejte hořčici, cukr a med.

Za neustálého šlehání pomalu vlévejte zbylý rostlinný olej. Míchejte, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolte a opepřete.

Rozkrojte housky napůl a rozložte na plech na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 4 – 6 minut.

Rozehřejte olivový olej na pánvi při středně vysoké teplotě. Opékejte halloumi sýr po dobu 2 – 3 minuty na každé straně, dokud lehce nezhnědne.

Potřete každou burger housku hořčicovo-medovou omáčkou. Salátovou čekanku položte naspod a nahoru vrstvěte sýr, cuketu, lilek a cibulové kroužky. Položte na zeleninu lístky máty. Opět pokapejte omáčkou, přiklopte horní část housky a vychutnejte si s domácími hranolkami!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.