Pur Logo

Halibut v tymiánovém mléce s brokolicí

Přísady
Porce: 2

  • 100 g halibuta (bez kůže)
  • 100 g brokolice
  • 100 ml mléka
  • 5 větviček tymiánu
  • 100 ml zeleninového vývaru (rozděleně)
  • 40 g másla
  • 20 g plátků mandlí
  • sůl
  • pepř

Náčiní: malá pánev, vařečka, velká pánev, malý kastrol, nůž, prkénko, děrovaná lžíce

Opečte mandle na pánvi dozlatova.

Přiveďte necelou polovinu zeleninového vývaru a mléka k varu, dostatečně osolte a opepřete. Přidejte tymián a namáčejte v teplém mléku po dobu přibližně 3 – 5 minut.

Následně vložte halibuta do teplého, ale ne vařícího mléka (přibližně 90 °C). Vařte v mírně vroucím mléce po dobu přibližně 3 – 4 minuty podle tloušťky ryby.

Mezitím naplňte kastrol vodou, osolte a přiveďte k varu. Nakrájejte brokolici na malé růžičky.

Brokolici blanšírujte ve slané vroucí vodě po dobu 3 – 4 minut tak, aby zůstala křupavá. Osušte a dejte stranou.

Rozpusťte máslo na pánvi, přidejte zbytek zeleninového vývaru a pomalu vše přiveďte k varu.

Smíchejte blanšírovanou brokolici se zbytkem zeleninového vývaru a máslem. Osolte a opepřete podle potřeby. Podávejte halibuta na brokolici a ozdobte plátky mandlí.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím. 
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.