Pur Logo

Dušené kuře z 5 ingrediencí se špaldou

Přísady
Porce: 2

  • 2 kuřecí stehna
  • 190 g špaldové mouky
  • 1/2 hlávkové čekanky
  • 6 stroužků česneku
  • 60 ml jablečného octa
  • 355 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na smažení

Náčiní: prkénko, nůž, kleště, hrnec, vařečka

Kuře po obou stranách osolte a opepřete.

Z čekanky vykrojte košťál a nakrájejte ji na tenké plátky. Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je.

Rozehřejte hrnec na středně vysokou teplotu a kápněte do něj olivový olej. Vložte kuřecí paličky a kuřecí stehna kůží dolů a pečte cca 12 minut, dokud nebude kůžička křupavá a osmahlá. Otočte a pečte dalších cca 8 minut. Poté vyjměte z hrnce.

V případě potřeby kápněte do hrnce trošku olivového oleje a přidejte stroužky česneku. Nechejte osmahnout asi 1 minutu a poté přidejte špaldu. Osolte a opepřete a nechte restovat cca 5 minut nebo dokud neucítíte jemnou vůni a špalda není lehce opečená. Hrnec deglazujte jablečným octem a poté přidejte vodu. Přiveďte k varu.

Po přivedení hrnce do varu vložte kuře zpět a vařte po dobu přibližně 20 minut nebo dokud se kuře a špalda neuvaří a tekutina se téměř všechna neodpaří. Nandejte špaldu a kuře na talíř a servírujte s čekankou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.

Pur dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.